Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zetterberg kan missa resten av OS

När Tre Kronor skulle ta lagbilden inför torsdagens träning saknades lagkaptenen Henrik Zetterberg.

Annons

Nu finns risken att han kommer att saknas resten av turneringen.
– Vi får se hur han mår på fredagsmorgonen. Men vi utgår från att det är gamla skadan som spökar, säger läkaren Björn Waldebäck.
När Tre Kronor samlades för träning och lagbild i Bolsjoj Arenas kylslagna träningsarena fanns inte lagkaptenen Henrik Zetterberg på plats. Han var istället i OS-byn och fick behandling för en skada, en skada som landslagsläkaren tror är det diskbråck som "Zäta" dragits med under flera år.
– Vi måste tro att det är så. Risken finns ju alltid att det kan vara något annat, men just nu jobbar vi efter att det är diskbråcket. Allt tyder på att det är gamla skadan. Men vi vet egentligen ingenting just nu.
Är du bekymrad?
– Det är alltid ett bekymmer med skadade spelare, men jag skulle vara ännu mer bekymrad om han fortfarande har besvär när han vaknar i morgon (fredag).
Hur behandlar ni skadan?
– Han har fått tablettbehandling, antiinflammatoriska medel och han har fått en mjukdelsbehandling. Mer än så kan vi inte göra.
Enligt Waldebäck så hade han inte hört något om att Zetterberg skulle ha haft problem efter matchen mot Tjeckien, utan symptomen kom när han vaknade på torsdagen.
Kan han spela mot Schweiz?
– Det går inte att svara på det nu, men vi hoppas att vi får bra svar i morgon. Vi kommer inte att ge honom mer behandling nu. Dessutom är det här en sådan skada som läker med tiden, men vi har ju inte så mycket tid här. Tiden är begränsad, säger Waldebäck.
För förbundskaptenen Pär Mårts är naturligtvis Henrik Zetterbergs skada ett gigantiskt avbräck, men Mårts väljer i stället att fokusera på laget.
– Det hjälper inte att vara orolig. Henrik är en viktig kugge, men nu kliver "Bulan" (Patrik Berglund) in mellan Alexander Steen och Gabriel Landeskog.
Veteranen Daniel Alfredsson lät heller inte alltför orolig då han fick frågor om Zetterberg.
– Man vinner inget första veckan. Nu får andra chansen att gå in och prestera.