Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zetterström "iskall" i Östersund – stannar i Norge

Jörgen Zetterström vill hem till Östersund, men ingen klubb är intresserad.
– Jag är iskall i Östersund. Därför stannar jag i Vålerenga, säger "Zäta".

Zetterström skrev i måndags nytt kontrakt med Osloklubben. Båda parter är väldigt nöjda med premiärsäsongen och det fanns från hans egen horisont ingen tvekan om att skriva på kontraktet.

– Vi trivs bra här och det är väldigt stimulerande att jobba i en storklubb som har hög ambition och som hela tiden söker nya vägar för att utveckla sin verksamhet.

Den förre BP-och Västerås SK-tränaren – som i båda klubbarna nått mycket fina resultat som ungdoms- och juniortränare – kommer att fortsätta med samma arbetsuppgifter; att ha huvudansvar för spelar- och tränarutvecklingen på ungdom elit.

– Målet för Vålerenga är att vara den ledande klubben i landet på både A-lags och ungdomssidan.

Just nu har Vålerenga – där Rasmus Lindkvist, före detta Östersunds FK spelar – sladdat lite i Tippeligan. Laget är dock ungt och det är sju juniorer som fått chansen i A-laget i år.

Vålerengas äldre juniorer spelar i division 2 (ungefär som division 1 i Sverige) och klarade sig kvar i serien. Ännu bättre går det för Zetterströms adepter på U19 och P16. Båda lagen vann sina mästerskap i år.

Trots framgångarna vill du alltså flytta hem till Östersund?

– Ja. Vi prioriterar barnen i det här skedet av livet. Vi måste hem nästa höst så att Hampuz hinner gå ett år i förskolan innan han ska börja ettan.

Varför inte jobba på några år extra, samla en ekonomisk buffert och sedan komma hem till Östersund?

– Nej, vi har redan bestämt oss. Vi vill att barnen ska börja i svensk skola. Tyvärr går det trögt med planerna när det gäller fotbollen. Sanningen att säga så verkar jag iskall för Östersundsklubbarna.

Jörgen Zetterström kan inte tänka sig att chansa och flytta till Jämtland med risken att gå arbetslös. Därför har han i god tid gjort klart med ytterligare en säsong i Vålerenga.

– Östersund får tyvärr vänta en tid, säger han.