Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zlatan får mothugg från förbundshåll

Hur var fotbollsgalan? Ett nytt haveri där damfotbollen förminskades? Frågar du Zlatan Ibrahimovic har han inga kritiska invändningar mot partajet i Globen.
Men stjärnan får mothugg av Svenska fotbollförbundets vice ordförande Rose-Marie Frebran.

Annons

Ibrahimovic fick frågor om galan under onsdagens presskonferens på spelarhotellet i Stockholm.

Jag ser i tidningarna att någon klagar och någon annan är positiv. Som det varit alla år. Jag tycker det var en fantastisk gala även om det var lite sorgligt. Jag har varit på flera galor. Vad vill man ha? Show eller ge utmärkelser till de som förtjänar det? Vad vill man? Man ger ut priser, sedan är det lite show emellan och sen åker alla hem. Jag förstår inte vad man vill få ut av galan. Ska alla på galan få varsitt pris för att vara nöjda? säger Ibrahimovic.

"Inte insatt"

Om att damfotbollen inte fick den uppmärksamhet den hävdar att den förtjänar, säger han:

Jag är inte insatt i det. Ingen aning. Jag vet inte vad som händer. TV4 hit och dit. Förbundet hit och dit. Det är inte mitt område. Jag fick mitt pris.

I en intervju med SVT:s Tvärsnytt menar Rose-Marie Frebran att Ibrahimovic, i egenskap av herrlandslagets lagkapten, borde ha bättre koll.

Jag har läst vad tidningarna skrivit och såg att han sade att han inte var insatt i jämställdhetsfrågan. Jag fick intrycket av att han inte riktigt ville uttala sig. Jag vet inte varför han sade att han inte var insatt. Han borde känna till Therese Sjögrans rekord, säger hon till Tvärsnytt.

"Ordentligt samtal"

Frebran öppnar för att man borde ta ett snack med Ibrahimovic om frågan.

För att uttala sig säkert hur han (Zlatan) ser på frågan behöver man ha ett ordentligt samtal med honom, säger hon.

SVT: Är det ett samtal du tycker man borde ta med honom i dagarna?

Det kan vara befogat, absolut. De (landslaget) har ju samling nu.