Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zlatan missar kvartsfinalreturen

Zlatan Ibrahimovic missar kvartsfinalreturen mot Chelsea i Champions League.

– Han kommer inte att spela returmatchen mot Chelsea. Det är omöjligt, säger Paris Saint-Germains ordförande Nasser al-Khelaifi

Det var i mitten av andra halvlek i onsdagens Champions League-kvartsfinalen mot Chelsea som Zlatan Ibrahimovic föll ihop på planen efter en löpning och han tvingades utgå.

– Jag vet inte hur det ligger till än, men det är muskeln. Jag misstänker att det handlar om en sträckning, sade han efteråt i sin app.

Dystert besked

Men det är värre än så. Även om det inte är exakt klart vilken skada Ibrahimovic fått så gav PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi ett dyster besked på torsdagen.

– Han kommer inte att spela returmatchen mot Chelsea. Det är omöjligt, sade Nasser al-Khelaifi till RMC Sport.

– Vi väntar på resultaten av undersökningen. Men jag tror att det kommer att ta minst fyra veckor.

Paris Saint-Germain vann hemmamötet med Chelsea med 3–1 och har ett bra läge inför tisdagens retur – även utan Ibrahimovic.

– 3–1 är ett bra resultat att ta med sig, sade Ibrahimovic i sin app efter matchen.

Jagat titeln länge

I fjorton år i rad har Zlatan Ibrahimovic jagat den stora klubbtiteln han ännu inte har vunnit - Champions League. Vid 32 års ålder har han nått en nivå han aldrig varit på tidigare som spelare. Han toppar skytteligan i Ligue 1 överlägset med sina 25 mål på 31 matcher - elva fler än lagkamraten Edinson Cavani och Lyons Alexandre Lacazette. Och 40 mål totalt den här säsongen är klubbrekord.

Men nu missar han kvartsfinalreturen och blir han borta i fyra veckor missar han också en eventuell semifinal, de matcherna spelas om tre respektive fyra veckor.