Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zoe Muth & The Lost High Rollers till Marité

Ny bokning klar för Marité. Zoe Muth & The Lost High Rollers (US) med två släppta album (2009 och 2011) som båda hyllats stort i USA och England tar de nu sin americana över Atlanten för en Europa- och Sverigeturné och landar i Östersund för en spelning 1 mars.

Zoe Muth har rötterna i en förort till Seattle, staden med storheter som Jimi Hendrix och Kurt Cobain. Från att ha växt upp med MTV-pop hittade hon så småningom en annan musikalisk värld i och med att hon fick höra fältinspelningar på The Anthology Of American Folk Music, bland annat Woody Guthrie, Leadbelly och The Carter Family.

Zoe Muth & The Lost High Rollers gästar även Falun, Stockholm, Falkenberg och Örebro under sin Sverigeturné.

Lokal support blir visartisten Christina Kjellson, uppväxt i Handsjöbyn (Takidas "Handlake Village"). Christina Kjellsson har släppt fem album och dessutom gett ut boken "Rim och Reson" som handlar om att skriva sångtexter.

För massorna är Christina Kjellsson en doldis, men inom visvärlden är hon känd som lärare och föreläsare på Vislinjen i Kungälv och Visskolan i Västervik och beskrivs som en ordkonstnär och en texthantverkare. Hon är även återkommande kåsör och i P4 Radio Jämtland har hon medverkat i Ordalaget på fredagar och även bidraget med sina jamska versioner av olika hits, hennes Supremsvariant "Kent Harry Löv" har blivit en klassiker. Christina Kjellsson har även mottagit Olrog- och Fred Åkerström-stipendiet. Som liveartist beskrivs Christina Kjellson vara underhållande, med humor och allvar i en härlig blandning.

Arrangörer är IF Popgeni, Marité och Rootsy Live. Biljetterna släpps 5 december.