Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man från länet misstänks för mord - släpps på fri fot

En man som är folkbokförd på en adress i Jämtlands län misstänks för att ha mördat en kvinna i Ulricehamn i förra veckan. I dag släpptes han på fri fot.
– Misstanken kvarstår alltjämt, men jag som åklagare gjorde bedömningen att vi inte kan begära honom häktad på grund av att vi inte nått upp till den nivå av bevisning som krävs, säger Patrik Tilly.

Annons

I tisdags kväll anmäldes en kvinna i 60-årsåldern försvunnen i skogsområdet Lassalyckan, i Ulricehamn. Några timmar senare hittades hon död, nära ett motionsspår. Då inleddes en förundersökning med rubriceringen mord, skriver polisen på sin hemsida.

– Polisen har jobbat intensivt från gärningen och framåt. På fredagen anhölls en person misstänkt för detta. Han anhölls på den lägre misstankegraden och det är den personen som är försatt på fri fot sedan 11.45 i dag, säger Patrik Tilly.

När mannen frihetsberövades befann han sig i Ulricehamn, berättar Patrik Tilly. Han vill inte säga något om kvinnans skador, eller om mannen och kvinnan var bekanta.

– Jag kan inte gå in på några detaljer. En kvinna påträffades död på kvällen i tisdags. Efter vidare analyser och utredningsarbete, kunde det konstateras att hon hade bragds om livet.

I förra veckan genomförde polisen en omfattande teknisk undersökning av fyndplatsen där bland annat flera hundpatruller deltog. En helikopter flög över området för att fotografera översiktsbilder från platsen. Nu fortsätter utredningsarbetet, berättar åklagaren.

– Polisen jobbar sig metodiskt fram och sen får vi se var vi landar längre fram, säger Patrik Tilly.

Fler nyheter:

Två anhållna för dråpförsök i Krokoms kommun

Kvinna blev hotad av okänd man utanför bostad i Östersund

Tjuv stal kläder för tusentals kronor från Östersundstravet – stöldgodset återfanns i skogen

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons