Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påträffades med pistol i väska – nu döms två män för flertalet brott

Två män har dömts för flera brott begånga de senaste två åren. Bland annat ska de ha påträffats med en pistol med tillhörande ammunition efter att de klev av tåget i Östersund.

Annons

De båda männen, som är i 35- och 25-årsåldern, har dömts till skyddstillsyn respektive fängelse för de olika brotten. Det är dock bara mannen i 25-årsåldern som döms för att ha innehaft pistolen. Detta då man hittat fotografier av den i hans mobiltelefon, tagna samma dag som de båda stoppades. Den andre mannen frias då man enligt tingsrätten inte med säkerhet kan säga att han inte vetat vad som låg i den. I väskan ska det även ha funnits två knivar samt amfetamin.

Mannen i 35-årsåldern döms dock för stöld då han stulit utrustning ur en skåpbil i Östersund. Han har sagt att han inte minns något av händelsen, men tingsrätten menar att han ska dömas för brottet bland annat eftersom man har hittat hans legitimation i närheten av skåpbilen. Han och hans medbrottsling, en tredje person, ska även ha slagit sönder en ruta på en campingstuga och stannat där. Man ska även ha hittat en gömma med stöldgods på campingen.

Utöver dessa brott ska de båda ha gjort sig skyldiga till ytterligare stölder, narkotikabrott samt brott mot knivlagen under åren 2015-2017.

Mannen i 35-årsåldern döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Mannen i 25-årsåldern döms till två månaders fängelse.

-----

Läs mer:

Misstänkt misshandel i centrala Östersund – man fick knytnävsslag i ansiktet

Tåg körde på björn i Härjedalen – avlivades av eftersöksjägare

Man gripen för misshandel i Bräcke – misstänks ha slagit kvinna

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons