Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för att tömda bildäck kan vara bedrägeriförsök – så genomskådar du bluffen

Jämtlandspolisen går ut och varnar om en ny sorts bedrägeri som dykt upp i länet. Det börjar med däck som tömts på luft på parkerade bilar.

Annons

Det är på sin facebook-sida som polisen i Jämtland gått ut med sin varning. De skriver att de blivit kontaktade av flera personer som blivit utsatt för bedrägeri.

Det går till på det här sättet:

Luften töms på parkerade bilar. När ägaren till bilen kommer till sin bil, dyker bedragaren påpassligt upp och erbjuder sig att hjälpa till.

Bedragarna undersöker däcket och kommer till slutsatsen att däcket är så pass skadat att det inte går att laga. Men som tur är erbjuder de sig att åka och köpa ett nytt däck. Tycker man det låter som en bra idé och ger dem pengar, försvinner de och man ser inte röken av dem igen.

Lurendrejeriet finns även i en annan variant. De får pengar och kommer tillbaka med ett däck och sätter tillbaka det. Problemet är att det är det gamla ”trasiga” däcket som de fyllt på med luft och satt tillbaka.

Enligt polisen har bluffmakarna varit verksam på parkeringar i Östersund och Lillänge samt några andra adresser. Risken är också att deras verksamhetsområde utökas utanför Östersund.

Polisen vill också gärna ha tips och uppmanar vittnen att ringa in på 11414.

Läs mer:

Östersundsbo köpte bil på blocket – säljarna misstänks nu för bedrägeri

Polisen varnar för bedrägeri: "Kaparen tar över mobilen"

Mer läsning

Annons