Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frontalkrock på E 14 i Storlien

/
  • Bilarna krockade på E 14 i höjd med Enkroken strax innan Storlien och norska gränsen.
  • Räddningstjänsten från Storlien och Åre ryckte ut till olycksplatsen. Svensk polis och ambulans ryckte också ut. Dessutom begärdes hjälp från den norska sidan.
  • Olyckan skedde vid 15-tiden i ett kurvigt parti på E 14 i höjd med Enkroken.

Två bilar frontalkrockade på E 14 i höjd med Enkroken strax innan Storlien vid 15-tiden. Sju personer, varav tre barn, fick föras till sjukhus i Trondheim.

Annons

Olyckan skedde i ett kurvigt parti på E 14 i höjd med Enkroken. Enligt uppgifter från polisen kan det röra sig om en omkörning som gått fel. Sju personer var inblandade, varav tre barn. I den ena bilen satt två vuxna och tre barn och i den andra bilen var det två vuxna. Fem av personerna kunde ta sig ut på egen hand. Men två vuxna med allvarliga skador satt kvar i varsin bil. Räddningstjänsten klippte upp bilarna för att på ett säkert sätt få ut dem.

Räddningstjänsten från Storlien och Åre ryckte ut till olycksplatsen tillsammans med polis och ambulans. Dessutom begärdes hjälp från den norska sidan.

Strax innan 17-tiden hade de två personer som satt fast i varsin bil flugits med varsin helikopter till sjukhuset i Trondheim.

– De har allvarliga bröst-, rygg-, och nackskador, säger Erik Forsell, insatsledare vid räddningstjänsten i Åre.

Det är oklart om skadorna är livshotande. Men de var vid medvetande när de lämnade platsen. De övriga fem fick åka ambulans till Trondheim. Alla skadade är norska medborgare.

Det var minusgrader och halka på platsen. Erik Forsell uppmanar folk att ta det försiktigt.

– Anpassa alltid farten efter väglaget, speciellt den här årstiden när det lätt blir isbildning på vägen.

Strax innan 18-tiden släpptes trafiken på igen. Då hade de krockskadade bilarna dragits åt sidan så att de inte blockerade vägen längre.

Läkare Oddvar Uleberg säger till den Trondheimbaserade tidningen adressa.no att inga av de inblandade ska ha livshotande skador.

– Inte som vi uppfattade det på platsen, säger han till tidningen.

Enligt en bulletin från sjukhuset ska tillståndet vara allvarligt men stabilt för de allvarligt skadade personerna.

Mer läsning