Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Klart för nybyggnation på Bangårdsgatan

Detaljplanen för nybyggnationen vid gamla Hemköp på Bangårdsgatan har skickats ut på granskning.
Samrådet avslutades i våras och det kom in mestadels klagomål på skymd utsikt och minskad sol från de berörda i området.

Annons

Ett fotomontage på området uppifrån Rådhusgatan ned mot Nedre Frejagatan.

Sedan tidigare har själva tomtindelningen mellan fastigheterna Kräftan 7, gamla Hemköp, och Kräftan 3 tagits bort för att det ska kunna gå att ta en helhetsgrepp om området.

I förslaget till den nya detaljplanen för området så innebar förändringen att det ska kunna byggas bostäder samt lokaler för handel och kontor. I nuläget är det en parkeringsyta för det tidigare Hemköp. Den nya planen medger byggnader på mellan tre och nio våningar. I detta inkluderas souterrängvåningar.

Miljö- och samhällsnämnden klubbade igenom detaljplanen, som nu går ut på granskning, vid onsdagens sammanträde. Det blev inga förändringar jämfört med förslaget.

Under vårens samrådsprocess så kom det fram farhågor från boende i närområdet att utsikten över Storsjön och fjällen skulle skymmas av de nya höga husen. Bland annat Östersundsmålarna, som har sin ateljé i området, var rädda för att det fina ljusinsläppet ska försvinna. Spa kliniken oroades över att utsikten från deras terass skulle förstöras.

Kommunens tjänstemän menade å sin sida att de nu tillåtna husen inte kommer att störa omgivningen så väldigt mycket. Det kom totalt in 11 skriftliga samrådsyttranden till nämnden. Ingen kom dock till samrådsmötet den 10 maj.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!