Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Svenska huspriser på femte plats

De svenska huspriserna ökade med 8,9 procent andra kvartalet i år jämfört med samma period 2015.

Annons

Det placerar Sverige på femte plats i rankningen över världens hetaste bostadsmarknader, enligt den internationella mäklar- och konsultfirman Knight Frank.Med tanke på oroligheterna i landet är det kanske lite överraskande att Turkiet toppar listan med prisökningar på 13,9 procent.

Nya Zeeland är tvåa och Kanada trea.I botten på rankningen ligger Taiwan där priserna sjunkit med 9,4 procent och Ukraina med ett prisfall på 9,2 procent. I alla förändringar är inflationen borträknad. De senaste åren har Sverige klättrat raskt på listan. 2014 gav de svenska prisökningarna en 17:e plats och förra året en sjunde.

The Guardian pekar särskilt på att prisökningarna är allra högst i Nya Zeelands största stad Auckland med en uppgång på nästan 16 procent det senaste året. Det ställer till det för över 10 000 britter som månaderna efter brexitomröstningen registrerade intresse för att emigrera till Nya Zeeland.Prisökningarna på ön har gjort det svårt för den lokala befolkningen att köpa bostäder och för att kyla ner marknaden införde myndigheterna i juli ett krav på att investerare måste betala 40 procent av köpesumman kontant.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!