Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ghoddos om hatet över landslagsvalet: "De kallar mig svikare, förrädare"

Han blev uttagen till Januariturnén av Janne Andersson, men när Irans förbundskapten Carlos Queiroz ringde och tog ut honom till VM-kvalet valde Saman Ghoddos att representerar Iran. I en intervju med Aftonbladet berättar ÖFK-stjärnan om valet och det hat han fick uppleva av beslutet.
– De kallar mig svikare, förrädare och att jag ska flytta "hem" till Iran, säger Ghoddos till Aftonbladet.

Annons

2017 har varit ett fantastiskt år på fotbollsplanen för Saman Ghoddos. Efter att ha blivit uttagen till Januariturnén med det svenska landslaget har 23-åringen uträttat stordåd både i allsvenskan och i Europa League för sitt ÖFK.

Samtidigt har Ghoddos haft ett stort beslut att ta: Vill han representera Sveriges eller Irans landslag?

– Det var hemskt jobbigt. Jag visste inte vad jag skulle tycka eller tänka. Jag hade ju aldrig varit på besök i Iran, men jag älskar landet ändå. Vi firar alla persiska traditioner hemma i Sverige och äter persisk mat hela tiden, säger Ghoddos till Aftonbladet.

När så Irans förbundskapten Carlos Queiroz ringde upp Ghoddos i slutet av sommaren och berättade hur mycket han trodde på honom kunde han inte tacka nej. Valet föll på Iran och i intervjun med Aftonbladet berättar han att det både innebar hyllningar och tiotusentals nya följare på Instagram men att han även utsatte för näthat på grund av sitt val.

– De kallar mig svikare, förrädare och att jag ska flytta "hem" till Iran, säger Ghoddos.

Ghoddos själv menar att han inte ens hade två alternativ att ta ställning till. Det var bara Iran som erbjöd en plats i VM-kvalet. ÖFK-stjärnan har dock inte kunnat göra sin premiär för det iranska landslaget än på grund av att alla papper inte hade godkänts av Fifa innan lagets kvalmatcher mot Sydkorea och Syrien.

Läs mer: Ghoddos ännu inte spelklar för Iran – missade matchen mot Somis Syrien

Läs också: Saman Ghoddos passning till serieledarna: "Östersund är bäst i Sverige"

Mer läsning

Annons