Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor i Härjedalen firade samisk nationaldag med renskav och hjortronparfait

Den sjätte februari firades den samiska nationaldagen i Härjedalen, bland annat med samisk meny på skolor och äldreboenden.

Annons

En slags samisk kebab, med samiskt bröd, renskav och hjortronparfait.

Eleverna på skolorna i Härjedalen bjöds på renskav med paprika och champinjoner, samt lingonsås och gahkku-bröd. En samisk kebab.

Alex Woxlin på fordonsprogrammet på Härjedalens gymnasium lät sig väl smaka.

– Det är bland det bättre, säger han.

– Synd att det är champinjoner i bara,säger Johannes Grip, även han från fordonsprogrammet.

Johannes Grip, Hampus Jäderberg och Alex Woxlin från fordonsprogrammet lät sig väl smaka.

Till efterrätt serverades hemgjord hjortronparfait.

Även förskolorna och inom äldreboenden serverades en samisk meny på nationaldagen, renskavsgryta med rårörda lingon och kokt potatis.

Robel Gietienet, Helene Tadese och Msqna Kiros från SP3 programmet prövade samisk mat.

Klaus Düdenhöfer, kostchef i Härjedalens kommun, var mycket nöjd med maten som serverades.

Det fanns alternativ, alla gillar inte renskav, här är det Karoline Sokolowka, Linus Winger, Nina Ekelund och Emma Bohlin som tar för sig av dagens meny.

Mer läsning

Annons