Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Molin får sparken från ÖIK

Östersunds IK:s tränare lämnar mitt under Allettan, efter bara en poäng på fyra spelade matcher.
– Vi känner att vi måste göra någonting, säger klubbchefen Kjell-Åke Andersson.

Annons

Här kan du se hela vår livesändning från Jörgen Själins första träning:

– Den svaga starten på Allettan gör att vi anser att en förändring krävs, säger klubbchef Kjell-Åke Andersson.

Ny huvudtränare tills vidare blir Jörgen Själin, som under torsdagen höll sin första träning med A-laget.

Jörgen Själin tar över tills vidare.

– Han tar över från och med nu. Vi säger till Jörgen att han är huvudtränare tills vidare. Vi har inte pratat längre än den här veckan. Nu handlar allt fokus om matcherna till helgen.

– Självklart förväntar vi oss att vi börjar vinna hockeymatcher, sedan är det en lagsport som vi håller på med. Det är inte någons fel bara. Vi är en hel förening och det är både spelare, ledare och anställda runt omkring, men vi kände att vi behövde göra en förändring, säger Andersson om beslutet som verkställdes under torsdagen.

– Vi har haft diskussioner både på styrelsenivå och vi ansvariga runt laget självklart, säger Andersson, som menar att lagledningen haft en bra dialog med Lars Molin.

– Det blir jättekonstigt att säga att vi hade ett bra möte men Lars Molin är en otroligt klok man och vi hade ett bra möte. Det är inga hard feelings men det är klart att alla tycker att det här är tråkigt, säger Andersson.

Lars Molin får lämna ÖIK.

– Det kom väldigt hastigt för oss spelare, beskedet kom bara en kvart innan träningen började. Vi har knappt hunnit prata om det än. Det var ett träningspass med fokus på försvarsspel, säger Nils Bergström, lagkapten i ÖIK.

Själin kommer coacha laget under helgens två viktiga matcher, mot Väsby och Haninge. Han vet vad som laget behöver jobba på inför helgen.

– Det är viktigt med tydlighet, att spelarna vet vad dem ska göra. Det gäller att jobba med vårt försvarsspel, grunden i spelet helt enkelt, menar Jörgen Själin ny tillfällig huvudtränare i ÖIK.

Själin ser fram emot uppgiften som huvudtränare, han har tidigare varit assisterande tränare tillsammans med Markus Åkerblom i ÖIK under fyra säsonger.

– Det känns som en utmaning, och jag brinner för den här föreningen. Det är också en utmaning som jag kände för att ta. Men det har gått väldigt snabbt, det definitiva beskedet kom klockan 11 i dag, säger Själin.

Mer läsning