Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70 norska tågpassagerare strandades i Storlien – i 18 graders kyla

Fredag kväll klockan 18.30 kom cirka 70 tågpassagerare med Meråkerbanan från Norge till Storlien. Tanken var att de sedan skulle vidare mot Östersund i ett annat tåg, men det tåget var inställt och det fanns ingen tillgång till ersättningsbussar. Samtidigt var det runt 18 minusgrader i luften. Det skriver den norska tidningen Adresseavisen.

Annons

Då det visade sig att tåget mellan Storlien och Östersund var inställt kom en minibuss och plockade upp några av passagerna, men de flesta stannade kvar i Storlien – utan att varken kunna ta sig tillbaka mot Norge eller vidare mot Östersund. De fick stå kvar i Storlien i den 18-gradiga kylan.

Mats Gustafsson, VD för Tågkompaniet, beklagar situationen för tidningen Adresseavisen.

– Vi visste tidigt på eftermiddagen att tåget skulle bli inställt. Men på grund av en konferens för personer inom bussbranschen har det varit dålig tillgång på både ersättningsbussar och chaufförer, säger han till tidningen.

Strax innan klockan 22.00 på fredagen hämtades fler av passagerarna med en ny minibuss, och det 10-tal passagerare som då var kvar ska ha hämtats runt klockan 23.00. Efter att ha väntat i Storlien i ungefär 4 och en halv timme.

Mats Gustafsson, VD Tågkompaniet. Arkivbild.

Läs mer:

Problem i tågtrafiken mellan Ånge och Bräcke

Resenärer på väg mot Bräcke lämnades i Gällö och minusgrader – fick vänta i flera timmar på ersättningstrafik

Mer läsning

Annons