Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på snö gör skoterleder oframkomliga

/
  • Det tunna snötäcket i området runt Helags, Sylarna och Oviksfjällen gör att vissa statliga skoterleder ännu inte är framkomliga.

Det tunna snötäcket i området runt Helags, Sylarna och Oviksfjällen gör att vissa statliga skoterleder ännu inte är framkomliga.

Annons

Normalt sett underhålls de statliga kryssmarkerade skoterlederna från 1 februari till 20 april av länsstyrelsen personal. Men det dåliga snöläget i år gör att flera av lederna fortfarande inte är farbara.

Lederna i Oviks- och Vålådalsfjällen är ofarbara tills dess att mer snö faller, meddelar Länsstyrelsen i Jämtlands län i ett pressmeddelande. Krysslederna mot Tossåsen och Lunndörrstugorna samt sträckan Gräftån till Arådalen är i nuläget oframkomliga eller har mycket begränsad framkomlighet.

Dålig framkomlighet är det även på sträckan Vålådalen till Vålåstugorna samt från Spjätten mot Höglekardalen och Anarisstugan.

Länsstyrelsen påminner om att snöskoterkörning inte är tillåten längs de statliga vinterlederna så länge marken inte är väl snötäckt. Det är inte heller tillåtet att avvika långt från leden för att på så sätt nå snötäckt mark.

Läs även:

Snöskotrar utanför lederna en regelmässig gråzon – var ska alla friåkare få plats?

20 mil skoterleder har rustats i Västjämtland

Högtryck för skoteråkning i Frostviken – men satsningen på unika området dröjer

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !

Mer läsning

Annons