Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för bredbandsdragning i Kårgärde

/

Jämtkrafts försäljning av bredbandsnätet har fått fiberutbyggnaden i Hackås med omnejd att stanna av. Servanet har dragit tillbaka alla maskiner.
– Vår bedömning är att det inte kommer bli någon fördröjning för fiberutbyggnaden, säger Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft.

Annons

Jämtkraft gick i slutet av oktober ut med informationen att företaget ville sälja sitt bredbandsnät till IP-Only. Det krävs beslut i Östersunds kommunfullmäktige innan affären kan genomföras.

Ovissheten har gjort att Servanet som inlett etapp 1 av bredbandsutbyggnaden i Hackås med omnejd har valt att avbryta arbetet i måndags. Maskinerna fraktades under tisdagen bort från Kårgärde, där arbetet startades.

– Även om vi har en affärsuppgörelse med Jämtkraft så hade vi ingen aning om att de ska sälja, säger Lars Norling, stabschef Servanet.

Servanet tänker inte återuppta arbetet förrän företaget har haft ett möte med den nya ägaren. Det blir tidigast efter 19 november då Östersunds kommunfullmäktige tar beslut om att godkänna försäljningen av bredbandsnätet.

– Då kan vi återuppta arbetet. Men det är beroende på vilket väder det är. Vi jobbar så länge det inte är tjäle, säger Lars Norling.

Karin Bodén berättar att Jämtkraft inte haft något formellt avtal med Servanet om fiberdragningen i Hackså. Men att de båda företagen fört en dialog med varandra om hur fiberutbyggnaden skulle kunna genomföras.

– Vi hade inget avtal klart med dem, säger Karin Bodén.

Hon säger att Jämtkrafts IT-avdelning inte räknar med att det ska bli någon försening i slutändan.

– Vi hoppas snart vara i hamn med ett avtal om försäljning till IP-Only, säger hon.

Läs mer:

Jämtkraft kan sälja sitt bredband

Jämtkraft vill sälja fibernät till privat bolag

Mer läsning

Annons