Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Akuten behöver egna läkare

Annons

Inspektionen för vård och omsorg anser att sex timmars väntan på akuten är godtagbart och patientsäkert. Medlemmarna i pensionärsorganisationerna har en annan åsikt om långa och smärtsamma timmar utan besked.

Med anledning av detta gjorde Regionens Pensionärsråd (som består av ledamöter från pensionärsorganisationerna och från samtliga politiska partier) ett besök på akutmottagningen för att på plats få information om hur personalen ser på bland annat bristen på besked inom rimlig tid.

En av anledningarna till långa väntetider är att akuten inte har egna läkare, utan de rings in från övriga sjukhusets kliniker, vilket gör att det kan ta flera timmar innan läkaren får tid över för akuten. Detta är ett problem som troligen kommer att förvärras i och med Tillnyktringsenhetens omorganisation.

Enligt artikel i Läkartidningen vill många sjukhus införa akutläkare. Tio sjukhus har inga akutläkare i dag medan man på tjugo sjukhus diskuterar att införa akutläkare. Bara tio sjukhus uppger att det inte är aktuellt alls att anställa akutläkare.

Hur resonerar politikerna i Region Jämtland Härjedalen när det gäller att anställa läkare till akuten?

 Inger Breil

PRO-representant i Regionens pensionärsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons