Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: De hemlösa borde också få bostäder

Annons

Regeringen klappade sig nyligen på bröstet över att man klarat målet att ordna bostäder åt 90 procent av invandrare och asylsökande. Det är bra, men vilken ambition har man att ordna bostäder åt hemlösa svenska medborgare?

I Östersund finns cirka 180 hemlösa som är hänvisade till att sova i trappuppgångar och alla möjliga skrymslen. I hela landet finns det 2 5000-40 000 hemlösa. Siffrorna varierar mellan olika rapporter. Sanningen är att man inte vet antalet, eftersom politikerna inte bryr sig om stackarna. De hemlösa är väl ingen prioriterad grupp när man raggar väljare. Politikerna borde ändå tänka på att de är valda av Sveriges medborgare som är deras uppdragsgivare.

Det är ett skamligt svek av våra politiker att inte ordna bostäder till hemlösa svenska medborgare, när man i 2018 års budget satsar drygt 110 miljarder till utländska medborgare. Detta fördelat på 43,0 miljarder till bistånd, 15,7 till migration, 25 miljarder till invandrares etablering och nettobidrag till EU på 26,6 miljarder.

Bostäder till hemlösa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons