Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lägg inte ned förskolan i Norråker!

Annons

Med tårar i ögon och hjärta läste jag häromdagen att tjänstemän och politiker i Strömsunds kommun har lagt förslag på nedläggning av förskola i Norråker som medför en futtig besparing på 360 000 kronor per år.

Förskolan i Norråker läggs ned – bybor känner sig överkörda: "Unga familjer har flyttat hit - nu driver ni dem härifrån" (15 januari)

Enligt artikeln finns två barn från Strömsunds kommun samt tre barn från grannkommunen på Norråkers förskola. Denna är miltals närmare barnen än ”deras" förskola i Dorotea.

Politiker och tjänstemän: främja detta samarbete över kommungränsen i stället för att splittra. Tänk på att det är familjer med barn som utvecklar bygden i Norrlands inland. Gör inte misstaget att driva dem från byn, utan jobba på att fler familjer flyttar till Norråker. Ökat innevånarantal medför ökade skatteintäkter.

Satsningen Heja Strömsund ska locka fler att flytta till kommunen (16 januari)

När familjer från grannkommunen hämtar sina barn kanske de tankar och handlar i Norråker vilket bidrar till positiv affärsutveckling. All verksamhet ger ringar på vattnet, det ena ger det andra.

I dag finns fem barn i Norråkers förskola, nästa år finns åtta och fler är på väg. Så var ligger problemet? Förskolan blir ju fylld.

Politiker och tjänstemän i Strömsunds kommun: Tänk om och tänk rätt. Ert förslag ger ringa eller ingen besparing men förödande konsekvenser för alla i Norråker, för utan barnfamiljer riskerar byn att dö.

Föräldrar i Norråker: Grattis till er som väljer så fin uppväxt till era barn. Kämpa på!

Barnen är vår framtid i hela Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons