Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: PRO: Många exempel på vanvård av äldre oroar

Annons

Alla som behöver professionell omsorg har rätt till trygghet! På senare tid har man i media uppmärksammat exempel på ren misär för äldre inom särskilda boenden och i hemtjänsten. Detta skapar stor oro! Oro för hur det ska gå för mig när jag av olika orsaker behöver hjälp i mitt dagliga liv. Och en stor oro för anhöriga. 

Att felaktigheter (läs misstag) kan ske ibland är kanske ofrånkomligt, men de exempel man kan läsa om är situationer som definitivt aldrig får hända.

Att personal struntar i sitt arbete tror vi inte på, där finns kunskap och en bärande tanke med omtanke och empati. Omsorgspersonalen som hela tiden gör sitt bästa skäms säkerligen för stora rubriker i lokalpressen, och de som eventuellt kan tänka sig att arbeta inom vården söker andra jobb.

De grövre misstagen beror nog på en organisation som utgår ifrån budget och företagstänkande (privat eller inom kommunen). Där personal ska springa runt som skållade råttor och där den som behöver omsorg i hemmet får besök av 15–20 okända människor i veckan i de mest intima situationer.

Leif Persson, ordförande PRO Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons