Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skamligt hanterat av Migrationsverket

Annons

Angående beslutet att utvisa arbetsinvandraren Masoud Leo:

För några veckor sedan fick jag både läsa och höra om att inte bara en mycket fin vän till mig, utan en hederlig ung man som kom till Sverige för att inte bara arbeta, utan även bli en del av det svenska samhället, ska utvisas.

Masoud Leo.

Varför? För att han stal och bedrog Sverige? Brände ned byggnader? Rånade en gammal tant? Nej. För att han fick fast tjänst på sin arbetsplats, där han har jobbat i flera år. Arbetsgivaren erbjöd alltså honom en fast tjänst, på arbetsplatsen där han skött sig i många år och dessutom är väldigt omtyckt av kolleger och elever.

Talar flytande svenska och har fast jobb – får lämna landet efter miss i ansökan (LT 15 december)

Migrationsverkets säger alltså att arbetsgivaren, som litade på honom och uppskattade hans arbetsinsats, gjorde fel som erbjöd honom en fast tjänst, i stället för att annonsera ut den så att alla i EU kan söka tjänsten.

Är det rimligt att utvisa en man som försörjer sig själv, har eget boende, kan språket och är en del av samhället i Östersund och Sverige? 

Jag blir inte bara upprörd, utan besviken på hur Sverige behandlar våra skötsamma arbetsinvandrare, medan andra, som inte kommer hit för att arbeta, som begår hemska brott, får stanna.

En miss med en jobbansökan. Ut ur landet, sånt folk kan vi ju inte ha här.

Skärpning Migrationsverket, det är skamligt hur ni hanterar detta!

Kim D.S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons