Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför inte ha en julmarknad på Stortorget?

Annons

Nu börjar det likna någonting med den maffiga julgranen på Stortorget. Belysningen är perfekt på granen. Det blir som istappar eller som glänsande knappar på en polis anno 1920. Man skulle kanske ha lite stämningsfull musik som förbereder oss stegvis mot julen.

Det hade varit kul med en skridskobana runt granen för barnen att ta sina första glidande steg med skridskor på fötterna. Runt torget skulle man ha soffor att sitta på en stund eller för att knyta skridskorna vid.

Varför inte ha en julmarknad runt torget med både saker och ät- och drickbart? Man kunde ha eldar som spär på stämningen. Men inte som riskerar att någon tänder eld på granen.

Det borde ske förändringar runt torget som följer tiden på året. Förändringar som väcker upp och aktiverar. Fånga dagen-aktiviteter. På julafton skulle man ha en tomte på släde och med en ren som delar ut julklappar till alla de barn som inte har det så lätt, till exempel invandrarbarn.

Torget i sig ska vara en plats för spännande, roliga aktiviteter. Det kan ha många funktioner. Det finns massor av föreningar, organisationer, företag, stat och kommun och alla entusiaster, som här skulle kunna marknadsföra sig själva och det de kan bidra med. Att de inte skulle utnyttja detta visar på att de inte fullt ut tror på sig själva. Men det gör vi ju, tror på oss själva.

Brandkåren kunde visa hur vi ska förhålla oss till elden och hur vi bäst släcker den. Ambulansen kunde visa första hjälpen.

Tack för att ni försöker få ett levande och spännande torg. Att misslyckas i sina försök bidrar till att man vässar knivarna allt mer, är grunden för att lyckas.

Lycka till oss alla!

Per Olsson, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons