Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britt-Inger vill skapa mötesplats i Änge - "Jag har spanat på huset i flera år"

/
  • Britt-Inger Sörensdotter i Änge hoppas skapa liv i Frälsningsarméns gamla lokaler.
  • Det lilla röda huset är en välbekant syn för de flesta där det ligger i utmed Ängevägen i västra änden av byn.

I höstas köpte Britt-Inger Sörensdotter Frälsningsarméns gamla hus i Änge. Nu hoppas hon att lokalen ska fyllas med liv.
– Jag tror vi behöver ett sådant här ställe i Änge. Vi har ingen mötesplats i byn, säger hon.

Annons

Britt-Inger Sörensdotter har tänt en brasa och dukat fram kaffe i den ljusa samlingssalen. Bord och stolar tillräckligt för ett 20-tal gäster står redo i lokalen. Men rummet är fortfarande luftigt.

– Här finns nog plats för omkring 40 sittande matgäster. En lagom stor lokal för många tror jag, säger Britt-Inger.

Det lilla röda huset har under många år mestadels stått tomt, berättar hon. De tidigare ägarna var bosatta på annan ort och använde bara huset då och då som fritidshus. När Britt-Inger fick reda på att de funderade på att sälja så slog hon till.

– Friskt vågat så är hälften vunnet. Jag har gått och spanat på huset i flera år och tyckt att det är så himla fint. Och fantiserat om vad man skulle kunna göra av det, säger hon.

Nu hoppas hon skapa ett allaktivitetshus. En plats som privatpersoner och föreningar kan hyra när de behöver en samlingslokal. Huset ska fyllas med liv är tanken.

– Jag tror vi behöver ett sådant här ställe i Änge. Vi har ingen mötesplats i byn.

Responsen har inte låtit vänta på sig. Sedan köpet i höstas har det anordnats flera privata middagar i huset, det har slöjdats julbockar och flera olika föreningar har hyrt lokalen till olika möten. Den 4–5 februari kommer här anordnas café och loppis. Under våren finns några föreningsmöten och ett kalas inbokat. Britt-Inger har en uppsjö av idéer om vad lokalen kan användas till.

– Minnesstund, begravningskaffe, barnkalas, musikkafé, föreläsningar, möten och middagar. Eller varför inte barnkalas? säger hon entusiastiskt.

Till sommaren hoppas hon på att någon ska vilja driva ett sommarkafé i huset. Kök och servis finns, samt en stor tomt och altan.

– Det tror jag verkligen på. Nu finns det i alla fall en lokal så får idéerna komma med tiden. Jag hyr jättegärna ut lokalen det är bara att höra av sig, säger Britt-Inger.

Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android.

Mer läsning

Annons