Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De samlade nästan hela byn i en gympahall

/
  • Malin Schleenvoigt och Mats-Erik Wiktorsson, sekreterare och ordförande i Rödöns Sportklubb som fick med sig över 70 barn och vuxna till nya gymnastikhallen i Östersund. En succé, konstaterade de när tiden var ute.

Ledarduon i Rödöns sportklubb konstaterade att idén var en succé.
Att boka gymnastikhallen i nya arenan ledde inte bara till en massa hopp och lek.
– Så här många har vi inte varit på en och samma gång någonsin, säger Malin Schleenvoigt och Mats-Erik Wiktorsson.

Annons

De är sekreterare och ordförande i Rödöns Sportklubb, en idrottsförening som firar 85 år i år och som skiljer sig från andra genom att ha mer breddidrott än specialiserade sektioner. Så kan till exempel alla Rödöns barn gå på idrottsskola en gång i veckan och prova på all möjlig sport. Elitsatsning saknas helt.

Och under jullovet lyckades klubben med det nästan omöjliga – att boka den nya gymnastikhallen i arenan i Östersund, där det knappast finns fast golv under fötterna någonstans. Det mesta är en hopp- och studsdröm med mjuk landning i hav av skumgummi.

– Vi är kanske 350 medlemmar i klubben, säger Malin Schleenvoigt som var omgiven av över 70 barn och vuxna i gymnastikhallen.

Hon säger att efterfrågan på aktiviteter från medlemmarna är stor. Rödöns Sportklubb växer. På lördag öppnar skidleken och till sommaren blir det en stor förändring för klubben.

Då kommer den fotbollsplan som noggrant och regelbundet klippts varje sommar i tio års tid utan att ha ett enda lag som tränar, att få både lag och tränare.

– De ungdomar som har klippt gräset kommer att få arbeta som ledare i stället och vi har sökt pengar till robotklippare, berättar Mats-Erik Wiktorsson som brukar leda löpträning runt hela Rödön.

– Och vi har bytt ut lamporna i elljusspåret till lågenergilampor, säger han innan tiden i hallen är ute och Rödöns Sportklubb motvilligt ger sig av hemåt.

Mer läsning

Annons