Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket förbättrar väg 675 mellan Valne och Änge: ”Problem med trafiksäkerheten och tillgängligheten”

Väg 675 mellan Valne och Änge har idag flera brister enligt trafikverket och därför utreder de nu alternativ och åtgärder för att förbättra vägens standard. Trafikverket bjuder därför in till ett informationsmöte om planerna i Bygdegården i Nälden tisdagen 6 februari klockan 19.00.

Annons

Vägen är en viktig förbindelse mellan Offerdalsområdet och Nälden vidare mot E 14. Det är den enda möjliga vägen för pendling till arbete och skola för boende längst sträckan.

Enligt trafikverket har sträckan mellan Valne och Änge idag ett ytskikt av grus som periodvis ger problem med ojämnheter, slirig vägbana, damm och löst grus. Vägen har dessutom ett antal mycket tvära kurvor med dålig sikt. Dessa brister gör att vägen inte är farbar för tung trafik året runt då trafiksäkerheten och tillgängligheten på vägen är för dålig.

Därför ska vägen nu förstärkas till så kallad BK4-standard vilket innebär att den ska klara av trafik med fordon som väger upp till 74 ton.

Trafikverket planerar att påbörja bygget tillsammans med Peab i mitten av februari i år med avverkning som första aktivitet. När tjälen sen har gått ur jorden ska de sätta igång med vägöverbyggnaden. Förbättringarna planeras att vara helt klara under våren och sommaren 2019.

Under tisdagen den 4 februari bjuder trafikverket in till ett informationsmöte om planerna. Det hålls på Bygdegården i Nälden med start klockan 19.00.

Mer läsning

Annons