Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gustav Norell, Klövsjö

Annons

Vår älskade bror Gustav har lämnat oss efter en tids sjukdom i en ålder av 80 år.

Gustav växte upp i Klövsjö som näst yngst i en syskonskara på tolv. Efter skolan började han på verkstadsskolan i Östersund för att utbilda sig till målare, ett yrke som både pappa och två äldre bröder arbetade inom.

I början på 1960-talet arbetade han en tid i Nyköping och Oxelösund, innan han återvände till Klövsjö för att arbeta tillsammans med sina bröder. På senare år gjorde han själv många jobb inom byn. För att inte tala om den ovärderliga hjälp som syskon och släkt fått med målning och tapetsering med mera.

Gustav var under många år kyrkvärd i Klövsjö kyrka och deltog också i kyrkokören och ställde dessutom upp som klockringare. Samtidigt tog han hand om och skötte sin bror Sivert under hans sista år..

Hans sätt att ta hand om och ställa upp för alla som behövde hjälp är för övrigt det man mest minns. Hans tålamod, klokhet och humor gjorde honom väldigt omtyckt bland både barn och vuxna.

Tyvärr fick han aldrig några egna barn, men på senare år träffade han ändå sin Dagny, med vilken han fick några fina år. Med engagemang inom PRO med resor, boule och hobbyaktiviteter.

Och med musik och dans inte att förglömma.

Trots vacklande hälsa tog han sig alltid tid att besöka syskon och andra bekanta för att stötta och uppmuntra.

Saknaden kommer att bli oändligt stor.

Ingeborg, Anders, Anhild och Bertha

Mer läsning

Annons