Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler vill plugga till förskollärare på Mittuniversitetet i Östersund

Fler har sökt sig till förskollärarutbildningarna inom Mittuniversitetet i Östersund inför våren 2018 jämfört med våren 2017. Något som går tvärt emot siffrorna för anmälningar till liknande utbildningar i landet i övrigt.

Annons

Enligt en analys från Universitets- och högskolerådet (UHR) sökte färre personer till landets lärar- och förskollärarutbildningar inför vårterminen 2018 jämfört med föregående år. Anmälningarna till utbildningarna till lärare på förskolan minskade med totalt åtta procent. Detta enligt ett pressmeddelande från UHR.

Trenden bland anmälningarna till förskollärarutbildningarna på Mittuniversitetet i Östersund går däremot åt ett annat håll. Antalet sökande har ökat från 591 personer vårterminen 2017 till 672 sökande inför vårterminen 2018, enligt Ronney Wickzell som är presskommunikatör på Mittuniversitetet. Det innebär en ökning med 13.71 procent.

ÖP har tidigare skrivit att det skett en svag ökning överlag av antalet sökningar till Mittuniversitetet inför vårterminen 2018.

"Vi ser att det överlag är starka siffror för Mittuniversitetets del. Vi har faktiskt fler sökande trots att utbudet minskat något totalt sett jämfört med ifjol," skrev rektorn Anders Fällström i ett pressmeddelande den 17 oktober.

Läs mer:

Antalet sökande till Mittuniversitetet ökar – rektor: "Vi ser överlag starka siffror"

Mer läsning

Annons