Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Året i bilder 2015 – juni

/
 • 3 Juni  Årefamiljen sålde allt för att segla över Atlanten. Lotta och Jocke, bosatta i Åre, har tre flickor under 10 år och har gjort som de flesta familjer gör. Byggt upp ett liv i en by med tanken att bo där under barnens uppväxt. Men segling, resor och äventyr har varit en stor del av deras liv. Nu gör de det som många pratar om, men aldrig gör. De har sålt hus, bil och möbler för att segla över Atlanten och vidare.
 • 7 juni  ”Jag ska fylla mitt andra liv med äventyr.” I torsdags fick Olle Gibson från Frösön ett guidat äventyr för en dag. Med professionella äventyraren Sören Kjellkvist som paddelkamrat tog de sig med kajak an Storsjön.
 • 11 Juni  Ingen Thomée på Storsjön i sommar. Det blir ingen sjösättning av Thomée i sommar. Kommunen meddelar nu att det dröjer till nästa sommar innan ångbåten kan vara i drift igen. Tidigare var beskedet att Thomée skulle sjösättas i slutet av sommaren. Anledningen till att det inte blir så är enligt kommunen att renoveringen har dragit ut på tiden.
 • 17 Juni  Stor brand i Bjärme. En fullt utvecklad brand bröt ut i Bjärme strax utanför Östersund under tisdagsnatten. Larmet inkom till SOS klockan 01.21. Ett garage stod i lågor och räddningstjänst samt polis gav sig ut till platsen. Till en början var det stor risk att branden skulle sprida sig till en intilliggande villa. – Räddningstjänsten fokuserade på att rädda huset och dränkte det med skum. Garaget brann ner till grunden, säger Veronica Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland. De som befann sig i fastigheten hann ta sig ut oskadda efter att ha blivit väckta av en granne.
 • 19 Juni  Midsommar i Lillsjöhögen. 4-åriga Juva Önnebro, hennes snart 3-årige lillebror Leo och 7-åriga Emma Näslin åkte lövad vagn till midsommarfirandet. 9-åriga Madicken Lundström red på det 6-åriga gotlandsrusset Lincoln. Sedan tiotalet år tillbaka föregås ”majandet” och resandet av midsommarstången i Lillsjöhögen av en tur med lövade vagnar bakom fyrhjulingar fram och tillbaka genom byn.
 • 28 Juni  Det gamla badhuset räddas i sista stund. Bävar du för det här med fukt i grunden? Då ska du besöka Andreas och Maria Åström. De äger Stavres Venedig. Synen har med all säkerhet överraskat fler än en passagerare som kommit med nattåget från Stockholm. Bäst som de gnuggat nattsömnen ur ögonen, så står det bara där – ett hus mitt ute i sjön. Riktigt var renoveringen av badhuset slutar vet inte Andreas och Maria Åström ännu. Kanske blir det ett litet övernattningsrum.

Annons

Här är hela 2015 i bilder:

Januari

Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

September

Oktober

November

December

Mer läsning

Annons