Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill se ett Storsjöodjurshotell

/
  • Denny Blomström har lämnat in ett medborgarförslag om att bygga ett hotell i form av ett Storsjöodjur på Östberget på Frösön.

Denny Blomström i Östersund har lämnat in ett medborgarförslag om att bygga ett hotell i form av ett Storsjöodjur på Östberget på Frösön.

Annons

– Det vore ett enormt landmärke för Östersund. Min tanke är att man skulle kunna ha en restaurang och ett utsiktstorn i Storsjöodjurets huvud samt hotell- och konferensrum i halsen, säger han.

Det var i samband med de numera nedlagda planerna kring projektet Björntanden, som Denny Blomström kom på idén att låta bygga en liknande anläggning på Frösön.

– Jag förstod aldrig vitsen med en björntand. En sådan får mig personligen att tänka på Härjedalen. Storsjöodjuret är däremot starkt förknippat med Östersund och Storsjöbygden.

Denny Blomström har gjort ett montage av hotellet och lagt ut det på Facebook. Responsen var bra, vilket ledde till att han bestämde sig för att skicka in ett medborgarförslag till Östersunds kommun. Nu väntar han med spänning på svaret.

– Det handlar självklart om pengar, men jag tror definitivt att det är ett genomförbart projekt.

I Denny Blomströms förslag finns också en idé om att använda Storsjöodjurets stjärt, som start vid alpina tävlingar.

Denny Blomström har gjort ett montage av Storsjöodjuret i hotellform

...

Mer läsning

Annons