Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittuniversitetet får bli Riksidrottsuniversitet: ”Det är ett fantastiskt besked”

Mittuniversitetet har många års erfarenhet av kombinationen postgymnasiala studier och elitidrott. Nu får man möjlighet att bli ett Riksidrottsuniversitet.

Annons

Det är tillsammans med Halmstad högskola och Malmö högskola som Mittuniversitetet får möjlighet att bli nya Riksidrottsuniversitet.

Mittuniversitetet i Östersund.

Ett Riksidrottsuniversitet arbetar på uppdrag av och i samverkan med Riksidrottsförbundet och olika specialidrottsförbund med att utveckla svensk idrott. Nomineringen ges till ett begränsat antal lärosäten.

– Det är ett fantastiskt besked som vi har fått idag och jag är väldigt glad och stolt. Det är ett stort erkännande för det arbete som lagts ner på Mittuniversitetet under många år, skriver Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Anders Fällström. Foto: Kristofer Lönnå.

Mittuniversitet har främst haft ett organiserat samarbete med idrotterna skidor, skidskytte och parasport.

– Vi är, på många områden, ledande i Sverige och internationellt på praktiknära elitidrottsforskning med ett väl etablerat samarbete med ett antal specialidrottsförbund. Att bli Riksidrottsuniversitet är ett viktigt steg i vår strävan att hela tiden utveckla verksamheten och bli lite bättre på det vi gör, skriver Kerry McGawley, centrumledare för Nationellt Vintersportcentrum, i ett pressmeddelande.

Utnämningen gäller avtalsperioden 2018-2022.

Mer läsning:

Mittuniversitet satsar 9,3 miljoner på forskning om biogas

Stort polispådrag på Mittuniversitet i Östersund

Inga antagningar till socionomprogrammet på Mittuniversitetet till hösten

Mer läsning

Annons