Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per hittade en resväska full av gamla bilder – tackar för tipsen från alla läsare

I en resväska som tillhört Per Eneruds pappas farbrors fru Ellin Enerud för många år sedan hittade Per runt tvåhundra gamla fotografier. I slutet på av oktober skrev vi och bad om tips på vilka personerna på bilderna kunde vara.

Annons

– Jag har fått namn på kanske en tredjedel av alla bilder, tack vare er publicering, berättar Per Enerud.

Det var flera läsare som hörde av sig med tips på vilka personerna på bilderna skulle kunna vara. Många av dem kom från trakterna kring Revsund och Lockne.

Det mystiska lilla barnet är det dock ingen som lyckats förklara.

– Det är väldigt roligt att jag har fått så många svar. Jag är glad över engagemanget och tipsen jag fick.

Av tipsarna har Per fått veta att det på den tiden som bilderna är tagna på var vanligt att bilder användes som en typ av visitkort. Även om man bara träffades ytligt på en fest var det alltså inte ovanligt att man gav bilder på sig själv till varandra.

– Man tryckte upp några presentationsbilder, lämnade och bytte ut. Så alla bilderna är förstås inte på släktingar, men det är ändå ett spännande material, säger Per.

Per berättar att det varit roligt att se att så många av fotograferna var kvinnor: ”Det är ett väldigt tidigt exempel på kvinnligt företagande”.

Han drar paralleller till sociala medier och framförallt appen Instagram.

– Det finns ju en hel industri där vi delar våra ansikten med varandra. Idag lägger vi ut bilder på Instagram. Förr i tiden gick man till en fotograf och sedan kunde jag ge bilderna till någon istället för att den personen skulle följa mig på sociala medier. Det är lite samma nu som då.

Läs mer:

Per har hittat en resväska full med Jämtlandshistoria – men vilka är det på bilderna?

Mer läsning

Annons