Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik satsning på skolan i Ragunda kommun

Syftet är att stärka grundskolornas utvecklingsarbete och att kommunens nyanlända elever ska nå högre mål. Det ingår dessutom insatser för det systematiska kvalitetsarbetet på skolorna. Satsningen går under namnet Nyanländas lärande.

Annons

Enligt kommunen innebär satsningen på grundskolorna i Ragunda att Marina Nord-Öberg, som jobbar med systematiskt kvalitetsarbete på Mittuniversitetet, kommer att följa skolorna i deras arbete under ett helt år. Tanken är att skolorna på så sätt ska hitta former för ett fungerande och bra kvalitetsarbete.

Tomas Blom, som är projektledare i Ragunda kommun och samordnar projektet, skriver på hemsidan att grundskolorna kommer att göra jobbet men att Marina Nord-Öberg kommer att ge tips på bra arbetssätt.

Representanter från Mittuniversitetet kommer också bland annat att träffa skolornas rektorer för att tydliggöra deras roll med att arbeta fram rutiner på skolorna, står det på hemsidan.

Projektledare Tomas Blom skriver på hemsidan att grundskolan i Ragunda kommun att fått det systematiska kvalitetsarbetet som bristområden från Skolinspektionen i de två senaste tillsynsrapporterna, och att den här satsningen är en av åtgärderna som de nu har tagit.

Förutom detta kommer kommunen att utbilda diplomerade skolcoacher med uppgift att coacha lärare till effektivare handledning för eleverna, står det på hemsidan.

Grundskolorna i Ragunda kommun är nu först ut i Sverige att delta i satsningen som kommer från Skolverket.

Läs mer:

Bättre villkor för lärarstudenter i Ragunda kommun

Skola och äldreboende hotas av nedläggning – Ragunda kommun står inför tuffa nedskärningar

Anders Olofskolan är en av grundskolorna i Ragunda.

Mer läsning

Annons