Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engconägaren Stig Engström utsedd till Årets grundare i Sverige

Stig Engström, företagare i Strömsund, tog på torsdagen emot utmärkelsen Årets Grundare Sverige på Entreprenörsgalan i Stockholm.

Annons

Stig Engström med priset i sin hand, omgiven av Niclas Carlsson, Shori Zand och prisutdelaren Mia Rutenius.

Stig Engström får priset för sin företagargärning i företaget Engcon.

Juryns motivering till utmärkelsen löd: "Med stabilitet, uthållighet och blick för nya möjligheter har denne entreprenör byggt upp sitt företag från grunden. Ett tydligt kundfokus och grundarens totala engagemang har skapat ett företag med god lönsamhet, långsiktighet och tydliga framtidsplaner."

Motiveringen fortsätter: "Genom ett stort engagemang på hemorten har vinnaren skapat nya arbetstillfällen, och bidragit till samhällsnyttan genom att jobba för mångfald och integration, och därigenom hålla orten levande."

Juryn för Årets Grundare bestod av: Shori Zand, Avesina, Anders Wall, Beijer Invest, Sven Hagströmer, Creades ,samt Paul Källenius, Consortio.

– Kvällen var över förväntan och det var jätteroligt att jag vann. Det ger en kick och är en bekräftelse på att jag gör något bra och att hårt arbete lönar sig. Att som norrländsk entreprenör bli uppmärksammad så här är extra roligt, säger Stig Engström i en presskommentar.

Utmärkelsen Årets Grundare utses bland grundarna av alla bolag i Sverige med över 100 miljoner kronor i nettoomsättning, 10 miljoner kronor i årsresultat och 10 anställda.

Stig Engström.

Läs fler nyheter:

Matrester från Åre blir biogas i Norge " vi hoppas på en pump"

Mjölkbönder i Ede mångmiljonsatsar - planerar gårdsbutik och litet mejeri

Skaparverkstad i Strömsund lockar folk i alla åldrar

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons