Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersunds snöskoterklubb värd för SM och Sverigecup-finalerna – och Arctic Cat Cup

Östersund kommer att stå värd för SM- och Sverigecup-finalerna i skotercross i april. Senast arrangemanget hölls i Östersund var 2011 och den här gången ska det bli ännu större än sist. Dessutom arrangerar ÖSSK Arctic Cat Cup i januari.

Annons

Östersunds snöskoterklubb håller i tre riktigt stora arrangemang 2017.

SM, Sverigecup-finaler och Arctic Cat Cup, som är världens äldsta och Europas största skotercrosstävling, kommer alla att hållas i Östersund under 2017. Det blir med andra ord en hel del godis för snöskoterälskarna att njuta av under nästa år.

Först ut är Arctic Cat Cup 14 till 15 januari. Det är den tävlingen som öppnar den europeiska skotercrossäsongen och brukar locka både elit och amatörer. Det blir 45:e gången tävlingen körs, och senare under säsongen kommer nästa stora arrangemang: SM och Sverigecupfinalerna.

– Arctic Cat Cup är naturligtvis vårt flaggskepp men som arrangör känns det naturligtvis extra varmt i hjärtat att kunna bjuda på någonting extra. Och SM- och Sverigecup-finalen kommer att bli något alldeles extra, säger Johan Olofsson, Race Director hos Östersunds snöskoterklubb i ett pressmeddelande.

Östersunds snöskoterklubb var en av 12 klubbar som ansökte om att arrangera SM-finalen 2017 och det gick alltså hela vägen.

– Vi kunde presentera ett upplägg som svenska motorcykelförbundet tyckte var bra och då fick vi det, berättar Johan Olofsson, race director hos Östersunds snöskoterklubb till P4 Jämtland.

Det kommer att bli ett ännu större arrangemang än sist, 2011, eftersom Sverigecup-finalerna går under samma dag, den 8 april nästa år.

– Vi kommer att köra sverigecupfinalen på förmiddagen och den riktiga SM-finalen på eftermiddagen så det kommer att bli ett mycket större arrangemang än det var 2011, säger Johan Olofsson till P4 Jämtland.

Det arrangemanget kommer dock inte att hållas på Motorstadion utan på Östersunds skidstadion.

– Vi kommer att bygga upp en bana som inte sett sitt like på Östersunds skidstadion. Och tack vare att de lyssnat på oss arrangörer vid ombyggnaden av Skidstadion kan vi nu bygga banan så att den går framför stora läktaren. Det innebär att publiken kommer att få utmärkt översikt över den fantastiska skoteraction som utspelar sig på banan, säger Olofsson.

Han menar också att tävlingarna inte kommer att ha någon negativ effekt på skidåkningen eftersom spåren dras om och skoterklubben bygger banan.

– Sist fungerade det jättebra så det tror vi att det kommer att göra i år också.

Nu väntar mycket jobb för Östersunds SSK för att få arrangemangen att gå i lås, och motsvara de stora förväntningarna.

– Vi vill ju gärna bevisa att citatet ”Östersund är en skoterstad” stämmer, säger Johan Olofsson.

Mer läsning

Annons