Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussgods hotas av nedläggning: ”Det är uteslutet att vi kan täcka mer underskott”

Bussgods har gått dåligt sedan 2013 och nu föreslår regionala utvecklingsnämndens arbetsutskott att Länstrafiken lägger ner den verksamheten.

Annons

I ett pressmeddelande skriver Robert Uitto (S) och Susanné Wallner (M) att antalet paket som skickas med Bussgods har minskat samtidigt som konkurrensen har ökat. Det har gjort att Bussgods går back och att nu sju tjänster vid Bussgods terminal i Odenskog är hotade.

Bussgods hotas lägga ner.

”I den tuffa ekonomiska situation som Regionen befinner sig i är det uteslutet att vi kan täcka ett allt större underskott i Bussgods” skriver Robert Uitto i pressmeddelandet.

Samtidigt skriver de att Länstrafiken inte bör ingå i det gemensamma bolag som planeras i norrlandslänen, Bussgods Norr av samma anledningar.

”Vi är fullt medvetna om att det kan finnas delar av länet som inte kan täckas av viktiga transporter och därför får nämnden utreda eventuella problem med godsförsörjning som kan uppstå för företag i länet, till följd av bussgods avveckling” skriver Robert Uitto.

Förslaget om att lägga ner Bussgods ska först gå genom regionala utvecklingsnämnden och regionstyrelsen innan det till slut landar hos regionfullmäktige. Där kan beslut tas tidigast 24 oktober.

Bussgods har tidigare varit nedläggningsthotat. Redan 2015 ställdes krav på att det skulle visa svarta siffror, annars skulle företaget läggas ner.

Mer läsning

Annons