Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och flickvännen Maria ska också testa fart

/
  • Maria Pietilä-Holmner och pojkvännen Hans Olsson, i förgrunden, ­under gårdagens presskonferens.

Med ett SM-silver som bäst har Maria Pietilä-Holmner bestämt sig. Nu vill hon för första gången mäta sig med världseliten i ­super-G.
– Det känns jätteskoj, säger hon.

Annons

22-åringen från Umeå (som är tillsammans med Hans Olsson) är inte direkt den åkaren i det svenska landslaget som man förknippar med fartgrenarna. Men Maria Pietilä-Holmner ska i morgon köra super-G för första gången i världscupen. Hon får den chansen eftersom hon har skrapat ihop mer än 400 poäng och får därmed välja vilka discipliner hon vill köra på finalen. Men tanken på en super-G-start kom inte från henne själv.

– Det var tränarna som kom på det. Men det är en bra erfarenhet och det är bra träning inför storslalomen, säger Maria.

Hon har tävlat några gånger i super-G och har ett SM-silver från i fjol i bagaget. Men aldrig tävlat mot ett sånt här tufft startfält.

– Det är inte så att jag ställer mig där och tror att jag ska vinna. Mitt mål är att starta och ge järnet hela vägen.

– Jag har alltid sagt att kommer det ett super-G som passar så kör jag gärna. Det är bra för storslalomen, jättebra träning.

Maria känner sig lite sliten men samtidigt väldigt taggad att få köra på hemmaplan. Säsongen hittills sammanfattar hon så här:

– Det är absolut min bästa säsong. Men självklart mycket vill ha mer, man vill ha topparna också. Men kanske kommer de nu, säger Maria efter en jämn säsong i topp-10.

Mer läsning

Annons