Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Felplacering av skattepengar - när ska man börja tänka rätt?

/
  • Satsa på järnvägen Gävle-Bollnäs-Ånge-Östersund-Trondheim.

Annons

När ska politiker och verkschefer lära sig av misstagen och det faktum att landsbygdskommittén har ny inriktning på hur landet ska utvecklas. Tänk till exempel järnvägen genom Hallandsåsen, ett annat exempel är Botniabanan till Umeå. Dessa projekt kan liknas med att "Göken" tar plats i annans bo. Göken tar för sig av utrymmet.

Allt eftersom byggtiden gick i ovannämnda projekt kom man på oförutsedda utgifter och därmed blev det skyhögt mycket dyrare. Andra projekt flyttades framåt. Nu är det nya vansinnesprojekt på gång, fortsättning på Botnibanan norr om Umeå samt satsning på järnvägen söder om Sundsvall.

Det är nya "Gökar" i stället må man inse att vi inte har pengar så det räcker till underhåll av väg och järnväg. Klart är att pengarna behövs även till att bygga bort farliga vägavsnitt och i landsbygdskommitténs anda satsa på järnvägen Gävle-Bollnäs-Ånge-Östersund-Trondheim, det är mycket förståndigare med tanke på att vi i Jämtland inte vill hänvisas till att åka via Sundsvall när vi ska till Stockholm

I sammanhanget må det vara konstigt att politikerna har insett att trängseln måste luckras upp. Detta bland annat genom att flytta ut statliga verk. Då måste en nyordning till, när det gäller satsningar på järnväg och väg. Som sagt när ska man börja tänka rätt?

Stig Dahleman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons