Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Fint med fontäner som är i gång

Annons

Badhusparken i Östersund är en riktig oas att vistas i stora delar av året för oss närboende, turister med flera.

Många solar vid stenmuren. Barnen leker vid lekplatsen. Café finns också här och är öppet stora delar av året. Östersunds kommun har i dagarna också färdigställt en fin gräsmatta och intill finns den nya parkgolfbanan.

Under lång tid har fontänen i parken (signerad Torsten Fridh) varit torrlagd. Jag har träffat många som varit besvikna över sakernas tillstånd.

Till mångas glädje återuppstod häromdagen fontänen med sina vattenkaskader. En ny miljö uppstår när fontänen är i gång. Fontänen är av stor betydelse för Badhusparken.

För en kort tid sedan träffades Centerseniorerna i Östersund till en träff där man bland annat diskuterade verksamheten i kommunen tillsammans med vår gruppledare i kommunfullmäktige, Bosse Svensson (C).

Bland många frågor kom fontänen upp till behandling. Kanske detta satte fart på kommunen. Hur som helst är fontänen åter i gång och ett stort tack till kommunen för detta. Fontänen är kronan på verket i parken och ett vackert inslag i en i övrigt vacker turiststad.

Den minnesgode läsaren kanske kommer ihåg att långt tillbaka fanns också en vacker vattenkaskad ute i Storsjön nära Frösösidan som sågs bra från gångbron. Denna försvann förmodligen utifrån besparingsskäl. Kan denna också återuppstå?

Rolf G. Swedbergh (C)

Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons