Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Fler röster om planerna på en ny stadsdel på Annersia

Planerna på en ny stadsdel på Annersia väcker många reaktioner, och här har vi samlat de senaste:

Annons

► Ny stadsdel på Annersia? Nej tack! Poängen med Annersias charm är att det inte finns hyreshus eller stadsbebyggelse där. De som bor där gör det av en anledning; de vill bo lantligt, annars hade de ju bott i stan!

När man kommer över bron från Frösön infinner sig lugnet och ron, man är på landet!

Jag har en skruttig stuga där, tar bussen ut när vädret tillåter, sitter på farstubron och dricker kaffe, sedan åker jag tillbaka till storstan. Motvilligt. Så kom inte och förstör för oss som vill vara på Annersia!

Vi vill slippa se alltför vräkiga, stora hus där – hur fick de byggnadslov? Var finns skönhetsrådet?

På Annersia ska det byggas lantliga hus, gårdar, sommarställen, gärna finnas en lanthandel, fler caféer, men helst inte så mycket mer. De måste smälta in i de befintliga omgivningarna.

Vi vill ha landet nära stan, men inte alltför nära! Och absolut inte en ny stadsdel som förstör det lantliga, underbara livet!

Hoppas vi slipper en stadsdel på Annersia, då förstör ni min barndoms dröm om landet!

Återvändande jämtlänning

► Angående bostadsområdet på Annersia, så tycker jag att Pär Jönsson (M) visar på ett sunt förnuft när han säger nej. Och jag tycker verkligen att AnnSofie Andersson ("S) och de som är för en utbyggnad måste fundera på hur trafikflödet ska lösas innan man planerar ett bygge.

Hasse

► Det är så typiskt Östersunds kommun och politikerna som styr att komma med nya projekt och visioner innan de färdigställt och visat dess invånare vad de tidigare har åstadkommit.

Färdigställ först och främst ett trasigt Stortorg som aldrig används till mycket mer än ståplats under Storsjöyran. Det är just nu en bättre plats än Annersia att bygga på.

Färdigställ gärna arenaområdet, för där bakom har vi mycket mark som vad jag vet inte används. Det är just nu en bättre plats än Annersia att bygga på.

Färdigställ området Lillänge och Odenskog i den mån det går. Försök att få bort den där industrikänslan man får när man åker genom, och för bövelen, släpp in handeln som verkligen vill till Östersund. Där är just nu en bättre plats än Annersia att bygga på.

Ni förstår min poäng. Så till Östersunds kommun och politiker; gör klart det ni har påbörjat, och visa oss att ni kan göra det snyggt och praktiskt. Sedan kan vi diskutera ett eventuellt projekt på Annersia.

S

► Ja, du Pär Jönsson, jag vet inte i vilken värld du lever, men de invånare i Östersund som i dag behöver bostäder allra mest, tror jag inte kommer att bygga så många hästgårdar och dyra villor. Men det var väl inte annat att vänta från moderat håll.

PN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons