Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kan kommunen ge samma kvalitet som Jämtpuls?

Annons

Jag kan inte låta bli att fundera över om vi lägger fokus på att kritisera vinster i välfärden så mycket att vi hellre väljer att ersätta dem med förluster i kommunal eller regional regi.

Vänsterpartiet lyfter fram företaget Jämtpuls i Krokom för att de kliver åt sidan då avtalet "inte är gynnsamt". Har V kännedom om det specifika avtalet och om förändringarna i detta?

Insändare: V i Krokom: Vinster har inget i välfärden att göra (3 maj)

Malin Bergman (C), socialnämndens ordförande, lyfte senast på kommunfullmäktige kvaliteten hos Jämtpuls, och önskade att företaget skulle ändra sig och komma in med nytt bud. Hon nämnde inte att nya avtalet var sämre, utan påtalade att det ställdes andra krav.

Jämtpuls själva hävdar att avtalet försämrats. Tycker politikerna i Krokom att ett företag som gjort ett kvalitativt och bra arbete till samma ersättning under sex år sedan ska acceptera en försämring med 9 procent i avtalet (enligt Jämtpuls)?

Det är oroväckande att ett lokalt företag som lyfts som kvalitativt först får en smäll av majoriteten med en försämring i avtalet och sedan smisk av oppositionen för att de inte accepterar en försämring.

Nu har Krokoms kommun mest troligt förlorat ett privat lokalt företag. Ett företag som anställde lokalt, köpte sina tjänstekläder lokalt på sportaffären och tankade på den lokala macken.

För mig så förlorade vi vad vi i Jämtlands Väl Krokom kallar härproduktion. Härproduktion där vi köper och satsar på lokala företag i kommunen/regionen och får många andra vinster på köpet.

Tiden får utvisa om kommunen kan ge samma kvalitet till samma pris.

Eva-Lena Blom

Jämtlands Väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons