Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Rusta upp lekplatsen i Badhusparken

Annons

Inom Östersunds stad finns det flera roliga och utmanande lekplatser, till exempel vid Lillsjön och Björkbackaparken.

Lekplatsen i Badhusparken, som besöks av många kommuninvånare och turister, anser vi vara i behov av upprustning och vidareutveckling.

Denna lekplats upplever vi vara bra och stimulerande för de allra yngsta besökarna. Lite äldre barn, i åldern 6 år och uppåt, utmanas inte av det som erbjuds på lekplatsen. Vi föreslår hängbroar, klätterhus med rutschbanor och varför inte en klättervägg.

Tillhörande grönytor med möjlighet att sitta ner ser vi som mycket viktigt. Vidare anser vi att det är väsentligt att det finns en eller flera toaletter i anslutning till lekplatsen, vilket det inte gör i dagsläget.

Ett bra exempel på en lekplats som stimulerar både små och stora barn finns i Varberg, vid fästningen. Vi anser att det är viktigt för kommuninvånarna och för besökande att det finns en liknande lekplats centralt i Östersund.

I Badhusparken finns tillgängliga ytor och en befintlig lekplats som kan förnyas och vidareutvecklas för att därmed bli ett spännande utflyktsmål för stora och små.

Vi kommer att återkomma med ett medborgarförslag där vi närmare redogör för våra tankar och förslag för att göra lekplatsen i badhusparken roligare, mer stimulerande och mer attraktiv att besöka.

Medborgarförslaget kommer att publiceras på kommunens hemsida under hösten och vi hoppas att fler ställer sig bakom detta förslag.

Frida och Richard Söderlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons