Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Siwertsson (M): Vi lämnar inte företagarna i sticket

Annons

Signaturen "Torparn" tar i något alldeles förskräckligt och menar att S och M är ute för att ta död på den jämtländska och härjedalska landsbygden i och med nerläggningen av Bussgods.

INSÄNDARE: S och M lägger ned glesbygden (9 november)

Ingenting är mera fel än just detta. Regionen har de senaste åren satsat mera på exempelvis Härjedalen, än på väldigt länge.

Digitalisering av samtliga tre hälsocentraler i kommunen. Planerad nybyggnad av hälsocentralen i Funäsdalen. Upprustning av hälsocentralen i Sveg. Förberedelse för ett samarbete med Tynset och Röros sjukhus i Norge, för att korta avståndet till sjukvården för boenden och turister i västra Härjedalen och rekordstora bidrag till det härjedalska näringslivet i kommunen.

Vi gör även satsningar i övriga kommuner i länet. En förutsättning för att allt detta ska kunna fortgå, är att vi kan sanera regionens ekonomi och en av förutsättningarna är att vi gör oss av med verksamhet som dränerar regionens ekonomi. Bussgods är en sådan verksamhet och mera kommer.

Samtidigt kommer vi inte lämna någon företagare i sticket när det gäller godstransporter i länet. Samtal pågår med alternativa utförare och snart har vi en lösning på plats.

Förhandlingarna om Bussgods fortsätter – intressenter har hört av sig om att ta över verksamheten (9 november)

Christer Siwertsson (M) regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons