Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa rökning på allmänna platser

/

Vi som inte röker ska inte behöva stå ut med all röklukt på allmänna platser som på skolan, sjukhus och i centrum eller när vi väntar på bussen till exempel.
För det skadar inte bara er som röker utan det skadar alla oss i omgivningen, och vi har inte valt att röka men det skadar oss i alla fall.

Annons

Jag tycker alla rökare inte har någon respekt när de ställer sig och röker precis utanför en ingång. Har ni inte tänkt att det nästan i alla fall finns en ventilation? Röken kommer in i byggnaden som till exempel kan vara en skola eller ett sjukhus.

Enligt en studie som SVT har skrivit om så dör 600 000 personer per år av passiv rökning, 165 000 av dem är barn. Hjärtproblem är vanligt och lunginfektioner får ungefär 369 000 personer, helt sjukt! Oskyldiga människor som valt att inte röka. Tänk på de som har astma, det blir ju mycket värre!

Det borde alltså införas en lag som säger att man måste stå på ett visst avstånd från allmänna byggnader för att röka och eftersom alla inte kommer lyda tycker jag att man ska ge böter.

Rökarna borde ta hänsyn till oss icke rökare och inte ta upp cigaretten i en buss kö eller mitt i centrum där det går mycket folk.

Så det jag vill komma fram till är att de som röker ska ta hänsyn till oss icke rökare, för ni skadar oss med den passiva rökningen. Vi ska inte behöva anpassa oss efter er för att ni har ett beroende!

Isabell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons