Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandhäll vägrar backa från företagsfientlig sjukskatt

Skatten kommer försvåra för människor med sjukdomshistorik att få ett jobb.

Annons

Sjukskatt det har vi testat förr.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhälls (S) vill minska antalet sjukskrivningar genom att låta arbetsgivare betala 25 procent av sjuklönekostnaderna när en medarbetare varit borta i mer än 90 dagar. I februari 2018 togs dessutom den bortre tidsgränsen bort i sjukförsäkringssystemet vilket innebär att enskilda företag kan behöva betala sjukskatt i flera år ifall man har otur med en långtidssjukskriven medarbetare.

Men den modell Strandhäll förespråkar har redan prövats. Enligt utvärderingar från Försäkringskassan och Inspektionen för socialförsäkring, ISF, visade den sig vara värdelös. ISF skriver i sin utvärdering: "Inte förefaller ha haft någon större inverkan på sjukskrivningarnas varaktighet".

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) på besök i Östersund.

Inför Strandhälls besök till Östersund i veckan signerade därför 12 företagare ett gemensamt upprop på ÖP:s debattsida där man kräver ett stopp för den sjukskatt som Strandhäll vill införa. Arbetsgivare betalar redan i dag för att minska antalet sjukskrivna genom arbetsgivaravgifter och skatter.

En införd sjukskatt skulle alltså innebära en dubbel beskattning – utan "större inverkan".

Dessvärre duckar Strandhäll från kritiken i en intervju med Länstidningen 18 maj: – Vi har också öppnat upp för parterna att komma överens om egna åtgärder som skulle få samma effekter som vårt förslag.

Det är som om Strandhäll inte bottnar i den kritik som framförs. Den nödutgång som erbjuds innebär ju fortfarande att företagen får stå för en ökad kostnad.

Rimligen är det inte en ny omotiverad skatt som näringslivet vill undvika utan att man ska behöva stå för en ny omotiverad kostnad. I sak spelar det ingen roll för bokslutet och företagets lönsamhet ifall kostnaden tas ut som en skatt eller en partsorganiserad avgift.

En kostnad är en kostnad. ... och det är grupper som redan i dag har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden som kommer ta den största smällen.

Det är tveksamt på vilket sätt arbetsgivare kan minska antalet sjukskrivningar. 69 procent av företagen uppger att sjukfrånvaron är mycket litet eller inte alls relaterat till medarbetares arbetsuppgifter eller arbetssituation. När Svenskt Näringsliv frågar sina medlemsföretag uppger dessutom nio av tio att den ökade kostnaden skulle innebära att man blir mer försiktig med att rekrytera nya medarbetare som har en ohälsohistorik.

Uppgifterna borde få regeringen att omvärdera sjukskatten, återgå till ritbordet och klura ut alternativa förslag för att minska sjukförsäkringens kostnader. Annars står man inför en situation där människor som står långt ifrån arbetsmarknaden på grund av ohälsoskäl kommer ha mycket svårt att hitta ny sysselsättning. Risken att arbetsgivaren får en sjukskatt i famnen eftersom en medarbetare med sjukdomshistorik får ett återfall kommer överväga alla former av riktade bidrag som regeringen kan hitta på.

Att erkänna när man har fel är en saknad egenskap.

Mer läsning

Annons