Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny Östersundsframgång i USM-basket: "Otroligt bra"

/
  • Olle Lundqvist var en av de framträdande spelarna när Östersund vann sin USM-kvartsfinal i Lomma. ÖB är därmed klart för Final Four i Jönköping.   Arkivbild: Hans Andersson
  • Daniel Johansson snittade 19 poäng under kvartsfinalspelet i USM i Norrköping.   Arkivbild

Östersunds H17-lag har gjort det igen. För tredje året i rad är man klart för Final Four eller semifnal i USM.
– Otroligt bra gjort, säger Mats Lundqvist, sportchef i Östersund Basket.

Annons

Framgången kom i Lomma, där ÖB vann alla sina tre matcher. Mot Fryshuset, Luleå BG och Lobas.

Snittsiffrorna var 30 poäng – således en maktdemonstration av Östersundslaget.

– Ganska väntade siffror. Men vi ska veta att Fryshuset saknade fyra landslagsspelare. Felix Lemetti går High School i USA, medan tre andra spelade med deras U19-lag. De här tre kär vara tillbaka när det blir Final Four, berättar Mats.

Östersund vann sin grupp och ställs därmed mot RIG Mark (tvåa i motsatt grupp) i semifinalen i Jönköping senare i vår. En tuff match eftersom årets Mark till stor del består av före detta Mölndalsspelare, samma Mölndal som vann mot ÖB i fjolårets Final Four.

Klart är i alla fall att 99:orna och 00:orna är lite av en gyllene årgång för ÖB, med tre landslagsspelare i truppen. Olle Lundqvist, Adam Johansson och Oliver Gehrke var alla produktiva värre i helgen. Duktige skytten John Pålsson ska också nämnas.

ÖB:s H19-lag hade som väntat det tuffare i sin USM-kvartsfinal i Norrköping. Fryshuset, Norrköping, Luleå BG och Helsingborg blev alla för svåra.

– Vi gjorde fyra bra insatser och var med till halvlek i alla matcher. Hela laget ska ha beröm eftersom vi på flera håll mötte lag med spelare som tränar eller är med i ligan. Den stora skillnaden var att vi saknar en stor insidespelare, säger coachen Peter Johansson.

Nästa vecka är det dags igen. Då ska ÖB:s H16 och D16 spela sina kvartsfinaler i USM. Det finns alltså en chans att Östersundsklubben kan få med hela tre lag till Final Four – i så fall en fantastisk framgång.

Mer läsning

Annons