Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exjämten till final i Champions Hockey League: "Han fuskar ju med varenda tekning"

/
  • Exjämten Joel Lundqvist och Dick Axelsson (lilla bilden, tagen av Erik Mårtensson, TT) i CHL-möte - då var det Joel som drog det längsta strået. Frölunda är i final.

Frölunda tryckte ner Davos i CHL-mötet ännu en gång. Men det var en svenskduell som drog uppmärksamheten till sig: Davos Dick Axelsson mot exjämten Joel Lundqvist i Frölunda.

Annons

Joel Lundqvist, tvillingbror till New York Rangers Henrik och född i Järpen, är en av nyckelspelarna i Frölunda som i går säkrade en finalplats i Champions Hockey League genom att säkra 1-1 mot Davos.

– Andra i rad, vi ska vara jäkligt stolta, sade kapten Lundqvist till Expressen efteråt.

Det var högt tempo, lite grinigt och fansen hade rest hela vägen från Davos till Frölunda Borg trots den stora förlusten i senaste mötet. Men det var duellen med Davos Dick Axelsson, tidigare Frölunda, som färgade svenskmötet. Det blev några duster dem emellan.

– Ja men … han fuskar ju med varenda jävla tekning, annars kan han inte vinna, han kastar in sitt vänsterben. Men det är på mest på skoj, i stridens hetta, säger Axelsson till Expressen.

Joel Lundqvist tog den tidigare lagkamratens "kritik" med ro.

– Jag är ju sned, måste stå så där … Han är skön, Dick; ena sekunden är han förbannad och skäller ut domaren, nästa så åker han och garvar. Det är så han är som spelare, man vet aldrig var man har honom, måste alltid vara på sin vakt. Men kul att möta honom, säger Lundqvist till Expressen.

Efter gårdagens match står det nu 6-1 i målskillnad mellan lagen och nu väntar Kärpät, Finland, i final den 9 februari.

– Starkt av oss att gå till final två år i rad, riktigt starkt. Men Kärpät, vi har inte börjat tänka på den matchen än, säger Lundqvist.

Mer läsning

Annons