Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oturen fortsätter grina Emil Jönsson i ansiktet – nu däckad av mystiskt virus

/
  • Så här ont hade Emil Jönsson när han skadades ifjol vinter i Östersund. Nu är lårskadan läkt, men doktor Per

När sprintfinalerna i norska Drammen inleds senare i eftermiddag kör tre svenskar, men Emil Jönsson saknas. Han är däckad av ett virus och kvar hemma i Östersund.

Annons

Det är Aftonbladet som träffat den svenske skidåkaren som naturligtvis är ledsen och besviken över att inte kunna delta när världscupen nu drar vidare.

Han bröt Tour De Ski med några deltävlingar kvar. Då satte luftrören stopp. Nu är det något mystiskt virus som hämmar honom.

– Jag är kraftlös. Vi vet inte vad det är och svaren på proverna kommer senare i veckan, säger Emil Jönsson till Aftonbladet.

Läs också: Världscupen startar om med sprint i Drammen – följ tävlingarna här

Emil Jönsson har haft en väldig otur med sitt skidåkande det senaste året. Det var ganska precis ett år sedan som hans ena lårmuskel gick sönder och samman i en sprinttävling hemma i Östersund som genrep inför VM i Falun.

Något världsmästerskap blev det sedan aldrig. Sedan han hade fått många månaders rehabilitering efter skadan, la han om sin träning, just för att inte bli skadad på samma sätt igen. Han bytte helt enkelt teknik.

Snabbheten fanns kvar inledningsvis under säsongen, men i januari sa luftrören stopp. När de nu återhämtat sig är det ett okänt virus som hindrar honom från fortsatt tävlande.

Över huvud taget har den svenska herrtruppen på längdskidor haft en osedvanlig otur denna vinter. Calle Halfvarsson har varit sjuk i omgångar och tvingas mer eller mindre lägga ner sin internationella säsong.

Läs också: Stina Nilsson tillbaka i Drammen – Emil Jönsson saknas fortfarande

Marcus Hellner har varit i samma situation, även om han nu senast gick bra på VM och nu är i tävlingsmässigt skick inför Holmenkollens tävlingar senare i veckan.

Men för Emil Jönsson väntar ännu en tid av ovisshet och läkning av kroppen innan han kan börja träna och tävla igen.

Mer läsning

Annons