Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommet formbesked när Ahrlin spurtade hem blött långlopp

/
  • Vinnarna i Vålådalen Classic Ski Marathon, Jerry Ahrlin, Östersund, och Lina Korsgren, Åre.
  • Startskottet har gått för svenska långloppssäsongen. Vålådalen Classic Ski Marathon lockade knappa 100 åkare, de flesta i herrarnas huvudklass med 80 åkare.

Det blev skilda världar för vinnarna i Vålådalen Classic Ski Marathon. Jerry Ahrlin vann en stenhård spurt medan Lina Korsgren hade en segermarginal på 17 minuter.

Annons

– Alltid skönt att vinna och det har varit så mycket strul under flera års tid så det är härligt att få ett kvitto på att man kan vara med igen, säger östersundaren Jerry Ahrlin, som körde för Team Swedemount.

Det blev oerhört tuffa yttre förutsättningar i säsongens första svenska långlopp med sex–sju plusgrader och oerhört blött. Den långa banan kördes som ett varvlopp på fem gånger 7,5 kilometer.

– Det blir svåråkt, bara en sörja för stavarna och lättare mellan spåren. Dessutom gör det ju att det blir lättare att ligga bakom och nästan omöjligt att gå ifrån, säger Jerry Ahrlin.

Talangfull skidfamilj har flyttat till länet – tog tre segrar i Vålåskidan

Det blev också en spurtstrid i herrklassen med sju åkare inom några sekunder. Oskar Kardin, Östersunds SK, såg stark ut, men krockade med Jörgen Brink och körde av en stav. Då öppnades luckan för Ahrlin som spurtade förbi och vann före Brink.

– Jag fick till en bra spurt och passerade Brink. Känns bra att jag börjar hitta tillbaka till tekniken, säger Jerry Ahrlin.

Åsarnas Jens Burman blev trea och Oskar Kardin blev fyra trots stavbrottet. Precis bakom tätkvartetten körde Oskar Svärd, Tvärred, in som femma, Andreas Holmberg, Mora, sexa och Anders Södergren, Östersundsboende Hudiksvallsåkaren blev sjua.

Se bilderna och resultaten från ungdomspremiären i längdskidor

Herrklassen bjöd på ett rejält startfält och lockade 80 åkare. Damklassen däremot endast sex.

Där stod Lina Korsgren, Åre, som tillhör världseliten i långlopp, i en klass för sig och vann 17 minuter före Sofie Elebro, Umeå. Ett bra kvitto ändå för Åreåkaren att hon körde in på en tid endast elva minuter bakom herrtäten och hade endast 30 herrar före sig.

De kortare loppen på tre varv var även de rejält tunnsådda. Vann där gjorde Evelina Bångman, Offerdal, och Arvid Jonsson, Duved.

Läs mer om skidor:

Stina Nilsson på pallen igen

Åsarnas alla bragder i exklusiv bokform

Mer läsning

Annons