Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästaren laddad inför helgens skotercrossfest: "Alltid speciellt att köra här hemma"

/
  • Östersundsföraren Marcus Ogemar Hellgren blev tvåa i fjolårets Arctic Cat Cup på hemmaplan och visade genom VM-guldet i fjol att han är en vinnare när han kör som bäst.

Fjolårets världsmästare Marcus Ogemar Hellgren har slipat på de sista detaljerna och känner sig redo för att köra fort i den stora skotercrossfesten Arctic Cat Cup på hemmaplan.
– Jag har hunnit köra mycket skoter och har bra grejer, så det ska bli jättekul.

Annons

Den 22-årige Östersundsföraren visade flera gånger om förra säsongen att han kan köra riktigt fort. Toppen var förstås VM-finalen där han körde hem guldet.

– Att jag skulle vinna där var ju inget man trodde på förhand. Men jag hade en bra dag där allting stämde, säger Marcus Ogemar Hellgren lite blygsamt.

VM-guldet gav en extra bonus med en gala i Jerez, Spanien, 22 november, där alla världsmästare inom FIM, internationella motorcykelförbundet, hyllades. Marcus Ogemar Hellgren fick där kliva upp på scenen bredvid bland andra Jorge Lorenzo, Jonathan Rea och Tai Woffinden.

– Inte varje dag man möter han som vann Moto GP och andra stora förare. Man kommer från lilla skotersporten och blir uppmärksammad som vilken stjärna som helst. Det var en häftig upplevelse, säger Marcus Ogemar Hellgren.

Läs mer:

Adrenalinet får veteranen att fortsätta – kör Arctic Cat Cup för 22:a gången

Skotervärldsmästaren fyra på listan över Årets idrottare i länet 2015

Världsmästaren tvingades avsluta säsongen efter våldsam krasch

Ogemar Hellgren efter VM-guldet: "Det största som har hänt mig"

Han har också laddat inför säsongen här hemma med några veckors körning på touren i USA.

– Jag körde sex tävlingar där borta och blev fyra som bäst i den stora serien samt vann båda dagarna i en mindre. De har en större bredd med många på en hög nivå och det var en väldigt nyttig och bra resa, säger Marcus Ogemar Hellgren.

Sista tiden här hemma inför Arctic Cat Cup, som avgörs på Gräfsåsen fredag–lördag, har sedan handlat om mycket finslipning.

– Vi har gjort de sista inställningarna, testat lite variatorer och sådant där, för att vara med i starterna. Nu i helgen får man sikta på att ta sig till final och där kan allt hända, säger hemmaföraren som bjuds på tufft motstånd.

– Årets startfält är nog det tuffaste jag varit med om hittills. Marcus Johansson (Östersund) har kommit hem från USA och man vet ju vad han kan, Nisse Kjellström (Walles) och Oskar Norum (Umeå) kan bli farliga liksom en del norska och finska förare, men över huvud taget så är det många bra så det gäller att vara med direkt, säger Marcus Ogemar Hellgren.

Han gillar de förhållanden som det verkar bli uppe på Gräfsåsen med mycket snö och han gillar också nya konceptet med kvalkörningar fredag på dagen, följt av showtävling med dueller fredag kväll sedan finalerna på lördag.

– De har jobbat hårt och banan ser jättebra ut. Kul att testa något nytt också, och att köra på kvällen är en extra känsla. Dessutom är det alltid speciellt att köra här hemma med kompisar och familj på plats, säger Marcus Ogemar Hellgren.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons